Vanuit mijn bedrijf Nieuwsbronnen Communicatie ben ik fulltime bezig met media en communicatie. Zowel als journalist, als op de achtergrond.

Zo ben ik meerdere dagen per week actief als kwartiermaker voor het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de NLPO. Ik begeleid lokale omroepen, die binnen hun streek willen samenwerken en gezamenlijk een streekomroep gaan opzetten. Ik begeleid hen door dit ingewikkelde proces, dat vaak gepaard gaat met hevige emoties. Ik help hen ook met het ontwikkelen van een beleidsplan voor de streekomroep, en begeleid de aanvraag van een subsidie bij het Stimuleringsfonds.

Daarnaast werk ik op regelmatige basis als eindredacteur voor Omroep Gelderland. Dit houdt in dat ik de uitvoerende leiding heb over de redacteuren die werken aan GLD.nl, TV Gelderland en Radio Gelderland. Ook ben ik regelmatig actief als eindredacteur televisie voor de ochtenduitzendingen van Hart van Nederland, en voor Omroep Brabant. Samen met redacteuren en presentatoren selecteer ik de onderwerpen in de uitzending en begeleid ik het maken van de teksten en video’s.

De afgelopen jaren was ik betrokken bij de stadszender van Eindhoven, Studio040. Als directeur-hoofdredacteur hielp ik deze omroep te professionaliseren. De diverse platformen brachten we samen onder het nieuwe, sterke merk ‘Studio040‘. De tijdelijke financiering van de gemeente Eindhoven werd permanent gemaakt, en de zender werd in 2015 uitgeroepen tot beste lokale zender van Nederland.

In Eindhoven heb ik ook veel ervaring opgedaan met het presenteren van bijeenkomsten en debatten, bijvoorbeeld tijdens verkiezingscampagnes. Voorbeelden van bijeenkomsten die ik recentelijk heb geleid: Partnerbijeenkomst Ergon, Tegenlicht Meetup 040, Verkiezingsdebat Studio040, verkiezingsdebat Archipel Zorggroep.

Media-ervaring

In mijn werk bouw ik voort op de ervaring die ik in mijn vorige functies heb opgebouwd. Al meer dan 25 jaar ben ik journalist in hart en nieren. Televisie, radio en online. Landelijk (NOS, RTL), regionaal en lokaal. Ik ken het medialandschap en weet hoe al die soorten media communiceren met hun eigen publiek. Die kennis zet ik in bij Nieuwsbronnen Communicatie.

Televisie

Als televisieverslaggever was ik regelmatig in beeld. Economische onderwerpen maakte ik begrijpelijk voor een groot publiek.

Bij het NOS Journaal deed ik in 2008 dagelijks verslag van de bankencrisis bij Fortis en ABN Amro. Hiervoor maakte ik reportages in Utrecht, Den Haag maar ook Brussel. Ook het faillissement van de DSB Bank in 2009 was een langlopend onderwerp waar ik bovenop zat.

Tot en met 2007 werkte ik bij RTL Nieuws en RTL Z. Hier maakte ik televisiereportages over talloze grote en kleinere onderwerpen, zoals de boekhoudfraude bij Ahold en de overnamestrijd rond ABN Amro. Maar ik deed ook jarenlang verslag van het bezoek van Koningin Beatrix aan een provincie op Koninginnedag.

Koninginnedag in Warffum, 2004