Boeiend, prikkelend, toegankelijk en inhoudelijk. Zo maak ik een bijeenkomst graag als dagvoorzitter of gespreksleider. Mensen komen naar het evenement omdat de inhoud hen aanspreekt – maar die inhoud moet wel op een aardige manier aan bod komen.

Als verslaggever maakte ik ingewikkelde verhalen altijd helder en toegankelijk, en dat doe ik als dagvoorzitter ook. Of ik nou zelf een inleiding houd, een deskundige interview of praat met aanwezigen in de zaal.

Met de organisator spreek ik vooraf door wat de doelstelling van de bijeenkomst is. Ik denk vanaf het begin al positief-kritisch mee op welke manier we dat doel het beste kunnen bereiken. Wat kunnen we verwachten van de sprekers? Hoe betrekken we de zaal erbij?

Met enige regelmaat huurt Ergon Michiel in als dagvoorzitter / discussieleider. Michiel kan zich een onderwerp gemakkelijk eigen maken en vanuit deze kennis een bijeenkomst inhoudelijk goed leiden. Ook de discussies worden levendig en boeiend door de prikkelende vragen die Michiel stelt. En of het nu gaat om werkgeversbijeenkomsten of meer politiek-maatschappelijke events, Michiel kan vele markten bedienen!

Thijs Franssen, Ergon

Tijdens de bijeenkomst houd ik het afgesproken programma in de gaten en loods de aanwezigen daar soepel doorheen. Ik houd in de gaten of de gewenste inhoud aan bod komt en makkelijk te volgen is. Als het nodig is, stel ik een prikkelende vraag of zoek ik interactie met de zaal.

Michiel Bosgra is een fijne gespreks/debatleider met een brede blik op de wereld en kennis van zaken. Hij weet de gasten en het publiek op een mooie wijze te verbinden en daarbij de doelstellingen van de bijeenkomst continue in de gaten te houden.

Sjoerdtje Schaap, Eventmanager Bibliotheek Eindhoven

Voorbeelden van bijeenkomsten en debatten die ik recentelijk heb geleid: Partnerbijeenkomst Ergon, Tegenlicht Meetup 040, Verkiezingsdebat Studio040, verkiezingsdebat Archipel Zorggroep.

Neem gerust contact met mij op. Ik bespreek graag de opzet van uw bijeenkomst. Afhankelijk van de opzet kom ik daarna graag met een passend voorstel.

Michiel Bosgra gespreksleider